Garden party: Cum să-ți creezi o grădină în stil englezesc

Grădinile în stil englezesc au fascinat oamenii de-a lungul secolelor cu eleganța, simplitatea și frumusețea lor naturală. Aceste spații verzi pitorești nu numai că aduc un farmec aparte în mediul lor, dar și îi invită pe cei care le vizitează să se relaxeze și să se bucure de frumusețea naturii. Dacă vă doriți să aveți propriul colț de rai în stil englezesc, acest articol vă va ghida în procesul de creare a unei grădini de vis.

1. Planificarea și Designul

Primul pas în crearea unei grădini în stil englezesc este să planificați și să creați un design coerent. Acest stil de grădină se bazează pe simetrie, forme regulate și arhitectură delicată. Iată câteva elemente cheie de luat în considerare:

 • Aleile și căile de acces: Grădinile engleze au adesea alei care formează modele geometrice. Puteți crea astfel de modele cu ajutorul cărămizilor, pietrei sau plăcilor.
 • Bordurile și gardurile: Utilizați borduri de plante sau garduri vii pentru a delimita spațiile din grădină. Hortensii, trandafiri sau lavandă sunt plante populare pentru acest scop.
 • Gazonul: Un gazon verde și bine întreținut este o caracteristică esențială a grădinilor engleze. Tundeți-l regulat și păstrați-l în formă pentru a-i conferi un aspect îngrijit.
 • Plante perene și flori: Alegeți flori și plante perene care înflorească în diferite sezoane pentru a vă asigura că grădina este mereu plină de culoare. Trandafiri, bujori, stafide sau lupini sunt opțiuni populare.

2. Crearea unui spațiu de relaxare

Grădinile engleze sunt locuri de relaxare și de socializare. Pentru a crea un spațiu confortabil, luați în considerare următoarele:

 • Bănci și scaune: Plasați bănci și scaune comode în grădină pentru a oferi oportunități pentru relaxare. Alegeți piese de mobilier din lemn sau fier forjat pentru un aspect autentic.
 • Zone de picnic: Dacă aveți spațiu, amenajați o zonă de picnic cu o masă și câteva scaune. Acest lucru vă va permite să vă bucurați de mese în aer liber în mijlocul naturii.
 • Fântâni sau bazine: Adăugați o fântână sau un bazin mic pentru a aduce un element de apă în grădină. Sunetul apei va crea o atmosferă relaxantă.

3. Plantele și florile potrivite

Plantele și florile sunt sufletul unei grădini engleze. Pentru a recrea acest aspect, iată câteva plante și flori pe care le puteți include:

 • Trandafiri englezești: Acestea sunt adevăratele vedete ale grădinilor engleze. Varietățile lor bogate în petale și parfumul lor delicat aduc un farmec aparte.
 • Lavandă: Lavanda adaugă culoare și aromă grădinii dvs. Plantați-o în borduri sau în grupe pentru un efect vizual deosebit.
 • Bujori: Bujorii sunt flori elegante cu petale mari și parfum minunat. Aceștia pot servi ca punct focal în grădina dvs.
 • Lalele: Lalelele aduc o explozie de culoare în primăvară și sunt ușor de întreținut.

4. Menținerea și întreținerea

O grădină în stil englezesc necesită întreținere regulată pentru a arăta într-adevăr ca un paradis. Iată câteva sfaturi pentru întreținerea ei:

 • Tunderea regulată: Păstrați gazonul și plantele tăiate și bine întreținute. Tunderea regulată va păstra forma și simetria grădinii.
 • Îngrijirea plantelor: Udați și hrăniți plantele în mod regulat. Eliminați buruienile pentru a păstra grădina ordonată.
 • Întreținerea aleilor: Păstrați aleile curate și bine întreținute. Înlocuiți pietrele sau plăcile deteriorate.
 • Protejarea plantelor delicate: În perioadele reci, protejați plantele delicate cu folii sau grilaje pentru a le menține în siguranță.

Crearea unei grădini în stil englezesc poate fi o activitate plină de satisfacții, iar rezultatul va fi un spațiu de frumusețe și relaxare. Cu planificare și îngrijire adecvată, veți avea propriul colț de rai în mijlocul naturii, care vă va încânta și vă va inspira în fiecare zi. Asigurați-vă că vă bucurați de fiecare moment petrecut în această oază de liniște și frumusețe creată cu dragoste și pasiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *