Planificarea botezului, pas cu pas. Care sunt cele mai importante etape in pregatirea botezului si a petrecerii de botez?

Dupa stresul din cele noua luni care preced nasterea bebelusului urmeaza o alta perioada stresanta pentru parinti generata de adaptarea la viata cu un copil mic si de planificarea botezului. Planificarea botezului este complicata, e adevarat, mai ales daca esti si la prima nastere. Chiar daca ai auzit si stii deja de la alti parinti cum au decurs lucrurile si ce e de facut pentru botez, in pratica, in cazul tau, planificarea poate fi coplesitoare prin numarul mare de etape de parcurs si prin detaliile de pus la punct.

Cu toate astea, planificarea botezului copilului ar putea fi foarte simpla daca respecti cele mai importante etape ale pregatirii botezului si petrecerii si ai si ajutor din partea familiei, prietenilor sau din partea unor specialisti in organizari de botezuri.

Pentru inceput se stabilesc data si ora pentru botezul ce va urma. Se discuta cu biserica unde va avea loc botezul, cu preotul, cu nasii, cu oaspetii pentru ca toata lumea sa fie disponibila in ziua respectiva. Ora va depinde si de programul preotului si de alte evenimente din ziua botezului, la fel si data, deci ar fi bine sa se poarte discutia cu biserica inca de la inceputul gandirii intregului plan de botez. Biserica unde veti merge pentru botez se va alege in functie de locatie, de marime, de credinta pe care o are biserica.

O etapa importanta in planificarea botezului este si alegerea nasilor, parintii spirituali ai copilului. Pot fi rude, prieteni, cunostinte, doar parintii pot decide in privinta lor. Nasii vor avea roluri importante in timpul ceremoniei de botez, trebuie informati din timp sa se pregateasca si sa stie ce au de facut, sa isi asume acest rol.

Cu sase saptamani sau mai mult inainte de botez se trimit si invitatiile. Dincolo de design, care ar fi bine sa respecte tematica asumata pentru botez si de cromatica, in invitatii se vor regasi data, ora, numele unei locatii botez bucuresti unde se va desfasura si petrecerea si informatii despre raspunsul la invitatie, in cat timp trebuie sa raspunda invitatul ca sa stie familia cum se pregateste mai departe.

Urmeaza etapa esentiala pentru momentul din biserica, pregatirea ceremoniei botezului impreuna cu preotul. Se aleg muzici, rugaciuni, eventuale lecturi, preotul informeaza familia micutului ce va fi botezat cum va decurge totul, ce e nevoie. Nu uitati de documentele pentru botez, de exemplu certificat de nastere, si orice alte documente mai solicita biserica.

Alt moment important este alegerea hainelor pentru bebelus, dar si pentru parinti, nasi. De la trusou si accesorii pentru bebe pana la tinute care sa fie potrivite pentru biserica si botez, toate detaliile vor fi importante. Daca e si o tematica la mijloc ar fi ideal sa avem tinute si trusou adaptate acesteia.

La final se pregateste si se planifica petrecerea de botez. In functie de ce locatii botez floreasca ati ales se va decora restaurantul, se vor gasi cele mai bune elemente de decor pentru interior sau exterior, se vor alege si degusta meniurile si bautura.

La bautura si meniuri trebuie sa se tina cont de ceea ce poate oferi si respectivul local botez bucuresti unde se organizeaza petrecerea, dar si ce preferinte au invitatii-puteti contribui cu bauturi si alte ingrediente deosebite pentru gatit aduse de familie, daca restaurantul o permite.

Tortul pentru botez va fi si el pe lista, trebuie comandat din timp si trebuie testat gustul, tinut cont si aici de dorintele invitatilor si de anumite alergii, daca exista, dar si de designul dorit, de tematica. La eveniment e nevoie de fotograf si de cameraman pentru a avea cat mai multe amintiri de la botezul dintr-o locatie botez floreasca, dar si de muzica de calitate, asigurata de o formatie sau de un DJ, depinde ce isi doreste familia. Se va discuta din timp cu acestia pentru a se stabili o data cand e disponibil si restaurantul, dar si profesionistii care vor fi responsabili de atmosfera din restaurant.

Acestea ar fi, in mare, etapele organizarii unui botez si unei petreceri de botez la un restaurant botez sector 2 cu experienta in astfel de evenimente deosebite din viata unui cuplu. E important sa nu omiteti niciun detaliu si sa aveti mereu o coordonare cat mai buna a organizarii si planificarii in asa fel incat botezul sa iasa cat mai bine si toata lumea sa fie multumita si incantata de evenimentul la care participa.

Un sfat: incercati sa va bucurati de momentele unice traite si sa va relaxati cat de mult puteti pentru a nu regreta mai tarziu ca nu ati profitat de botez si de tot ce implica el, ca nu ati trait asa cum ati fi vrut cele mai emotionante clipe din viata de cuplu dupa aflarea vestii sarcinii si dupa nastere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *